Tänk på brandsäkerheten för bilen

Du kan aldrig vara för noga med säkerheten oavsett vad eller vilken plats det gäller. Och det finns en hel del du kan göra för att öka tryggheten och säkerheten. Bland annat ska du tänka på brandsäkerheten för bilen i dag om olyckan skulle vara framme.

143-brandsläckare

 

Det finns viss utrustning och en del verktyg som kan vara väldigt bra att ha i bilen. För man vet faktiskt aldrig riktigt vad som kan hända när man är på väg någonstans. Bland annat är det alltid vettigt att ha med ett reservdäck med tillhörande fälgkors så att du kan ta dig från platsen på egen hand. Även en bogserlina och startkablar är smart att ha på plats i bilen. Då kan du kanske till och med hjälpa någon annan medmänniska som står i nöd vid vägkanten någonstans.

Någonting som man däremot kanske inte alltid tänker på är att det också kan börja brinna i bilen. Och med tanke på den utrustning som finns i bilen med exempelvis batteri och andra vätskor är det minst sagt en farlig situation om det skulle uppstå en brand.

Utrusta dig

Förhoppningsvis kommer du aldrig att hamna i en sådan situation men man kan ju faktiskt aldrig vara helt på den säkra sidan. Så se till att utrusta dig så att du är beredd på om något sådant eventuellt skulle hända någon gång.

Det finns lite olika typer av släckare som du kan investera i om du vill vara beredd på om en brand i bilen skulle uppstå. Dessa är:

Vilket du ska välja beror så klart lite grann på var du ska ha den och vilken sorts brand som skulle kunna ta fart. Faktum är att släckmedlet du använder är väldigt avgörande för hur pass snabbt och effektivt du ska kunna bekämpa branden. De tre ovan nämnda är de absolut vanligaste och ibland kan också en blandning av olika sorters släckmedel vara det mest ultimata alternativet. För att du ska välja rätt kan det vara en god idé att ta kontakt med en återförsäljare så att du kan förklara var och hur du kan tänkas använda släckaren.

Tumma inte på säkerheten

Liksom att du ska tänka på brandsäkerheten för din bil ska du också tänka på brandsäkerheten i ditt hem. För det tar inte många sekunder innan en brand är utom kontroll. Brandvarnare är så klart en självklarhet i hemmet och det borde en brandsläckare också vara. Genom att ha en brandsläckare inom räckhåll i hemmet kan ni själva bekämpa elden och behöver kanske inte ens tillkalla brandkåren.

Det brinner i svenska hem varje dag och även om du kanske tänker att ”det händer inte mig” så finns det faktiskt inga garantier för att du går säker mot eldens glupska lågor. Det kvittar om det är i bilen eller i hemmet. Så ta det säkra före det osäkra och investera i en brandsläckare.